Logitech Harmony en Mandriva Linux

Submitted by HighKing on Mon, 11/23/2009 - 14:24

Heerlijk, die vrijheid van een Linux-systeem, echter zo nu en dan loop je toch weer tegen problemen aan. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van nieuwe apparatuur. Eerst even checken of het ding wel werkt onder Linux, wat helaas niet altijd het geval is.

Zo ook de Logitech Harmony. Deze afstandsbediening is met behulp van een computer volledig te programmeren, zodat je met 1 druk op de knop bijvoorbeeld de TV, versterker en DVD speler kunt inschakelen, en vervolgens alle apparaten op elkaar kunt afstemmen. Ideaal! Scheelt een hoop afstandsbedieningen op tafel!

Nadeel is echter dat de software enkel beschikbaar is voor Windows en MacOS... daar sta je dan met je vrije pinguïn OS.

Wat Logitech je echter niet verteld, maar waar met wat zoekwerk op Google wel achter is te komen, is dat de software van Logitech eigenlijk niets anders doet dan wat instellingen maken op een website. Deze instellingen worden in een bestandje verpakt, gedownload en in de afstandsbediening geladen via een usb-koortje. Daar heeft de maker van Concordance heel slim gebruik van gemaakt. Download de file met wijzigingen, en laadt deze in de afstandsbediening met Concordance.

Nu is Concordance echter een command-line applicatie, en dat is niet altijd even gemakkelijk. Ook daar is een oplossing voor, in de vorm van Congruity. Congruity is een grafische tool, welke op de achtergrond gebruik maakt van Concordance. En toen was het circeltje weer rond! :-)

In Mandriva zitten beide applicaties in de contrib-repo. Door simpelweg het pakket 'congruity' te installeren, krijg je alles dat je nodig hebt. Vervolgens is het een kwestie van even inloggen op members.harmonyremote.com om de nodige instellingen te maken. Zodra deze webapplicatie je vraagt iets te downloaden, open je dit bestand met Congruity. De rest gaat helemaal vanzelf!

Zo mooi kan het zijn... helaas kloppen de afhankelijkheden van het Mandriva pakket niet helemaal, waardoor je zelf ook nog even 'python-wx' dient te installeren, en jezelf even aan de groep 'usb' dient toe te voegen. Hopelijk bespaart bovenstaande iemand wat kopzorgen, het heeft mij na de aanschaf van een Harmony wel even wat hoofdpijn bezorgd namelijk.