Interpretten via bluetooth

Submitted by HighKing on Sat, 02/28/2009 - 23:56

Jawel, Michel kan sinds vanavond met zijn mobiel het Internet op! Daar mijn mobieltje geen wifi ondersteund moest ik iets anders verzinnen om Internet op het ding aan de praat te krijgen, en om nu gprs (duur!) te gaan benutten terwijl ik thuis al een werkende Internet-verbinding heb leek mij ook een beetje onzin.

Omdat ik al een pc in de meterkast heb staan die vrijwel nooit uit gaat, leek het mij leuk daar eens een bluetooth stickje in te steken en via bluetooth de bestaande Internet-verbinding te delen.

Een bluetooth stickje vond ik nieuw via Marktplaats, ik heb een heel klein stickje gekocht, merkloos, eurootje of 5. Ding is zo klein dat 'ie nauwelijks opvalt in het apparaat!

Het stickje werd ook meteen als bluetooth device herkend door de machine, dus ook dat was lekker makkelijk. Niks drivers zoeken, gewoon werken! Vervolgens was het een kwestie van de juiste software installeren, een pincode opgeven en een ppp-verbinding in te stellen. Nadat ik dit voor elkaar had, was het de beurt aan mijn telefoon - een Palm Treo 680 - om de server in mijn meterkast te gaan herkennen als zijn primaire bron voor de Internet-verbinding. Ook dit was zo voor elkaar... al met al heb ik dit binnen een half uurtje draaiende gekregen!

Kleine notitie voor als ik dit nog eens moet doen: Op Debian had ik de pakketten "bluetooth" en "ppp" nodig. De pin-code kon ik gewoon instellen in /etc/bluetooth/hcid.conf, niks pin-helper of wat ook. Verder is alles via de volgende how-to ingesteld: http://aquariusoft.org/page/palm/

Niks aan de hand, zo voor elkaar! Ik ben heel blij met mijn mini-browsertje. :)